محمد میکاییل
چه کسانی قصاص نمی شوند؟؟!!
قصاص مجازاتی است شخصی، که برای مرتکب جنایت علیه دیگران وضع می شود. اکثر افراد قصاص را همان اعدام می دانند در حالی که قصاص به دو گونه است. قصاص نفس (در قالب عرفی “اعدام” ) و این کیفر زمانی اتفاق می افتد که شخصی در جنایتی عمدی منجر به مرگ کسی شود و اگر کسی به صورت غیر عمدی یا در دفاع مشروع از خودش باعث مرگ دیگری شود قصاص منتفی است.”قصاص عضو” هم مربوط به زمانی است که یکی از اعضای شخص بر اثر جنایتی عمدی آسیب ببيند.
محمد میکاییل – مشاور حقوقی: قصاص مجازاتی است شخصی، که برای مرتکب جنایت علیه دیگران وضع می شود. اکثر افراد قصاص را همان اعدام می دانند در حالی که قصاص به دو گونه است. قصاص نفس (در قالب عرفی “اعدام” ) و این کیفر زمانی اتفاق می افتد که شخصی در جنایتی عمدی منجر به مرگ کسی شود و اگر کسی به صورت غیر عمدی یا در دفاع مشروع از خودش باعث مرگ دیگری شود قصاص منتفی است.”قصاص عضو” هم مربوط به زمانی است که یکی از اعضای شخص بر اثر جنایتی عمدی آسیب ببيند.
از نظر حقوقی و فقهی قصاص به عنوان یکی از مجازات های است که قانونگذار در تقسیم بندی های به عمل آمده از انواع مجازات، قانون اسلامی در ماده 14 و 16 به آن اشاره کرده است.
در واقع مجازاتی که جانی به آن محکوم می شود باید با جنایت تناسب داشته باشد، که این جنایت می تواند منجر به قتل شود یا موجب جراحت در فرد مجنی علیه گردد. اما همیشه قصاص در حق جانی اجرا نمی شود. به دلیل اینکه مواردی در قانون پیش بینی شده که بنابر شرایط خاص قصاص ساقط می شود.
موارد عدم اجرای قصاص مربوط به حالتی است که قانون گذار به علت وجود برخی از ویژگی ها در قاتل یا مقتول مرتکب قتل عمد را مستوجب قصاص نداند.
بنابراین شرایطی که باعث ساقط شدن قصاص میشود به شرح زیر می باشد :
الف: قاتل پدر یا جد پدری مقتول باشد.
ب: قاتل دیوانه یا نابالغ باشد.
ج: مقتول دیوانه باشد.
د: هر گاه کسی در حال خواب یا بیهوشی شخصی را بکشد.
ه: قاتل مست باشد و مسلوب الاختیار باشد.
و: قاتل مسلمان و مقتول غیرمسلمان باشد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0