کد خبر : 20590
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۴

امین قاسم‌زاده

علل گرایش به روابط نامشروع و مجازات قانونی این جرم

علل گرایش به روابط نامشروع و مجازات قانونی این جرم

امروزه شبکه‌های اجتماعی، ماهواره‌ها و اینترنت به آهستگی و با ملایمت با دلبری‌های خلاقانه روی یکی از نیازهای حساس انسان‌ها سایه افکنده و منجر به ایجاد حس پرشوری به نام تنوع‌طلبی جنسی در هر دو جنس ,و حتی زنان و مردان متاهل شده است.

تیتر حادثه- امین قاسم‌زاده: امروزه شبکه‌های اجتماعی، ماهواره‌ها و اینترنت به آهستگی و با ملایمت با دلبری‌های خلاقانه روی یکی از نیازهای حساس انسان‌ها سایه افکنده و منجر به ایجاد حس پرشوری به نام تنوع‌طلبی جنسی در هر دو جنس ,و حتی زنان و مردان متاهل شده است.از طرفی ضعف ایمان و باورهای اخلاقی، افزایش مشکلات زوجین به دلیل تضادها و پیچیدگی‌های زندگی، افزایش استرس‌های اقتصادی، نارضایتی عاطفی در روابط زناشویی، ناتوانی جنسی، حس انتقام‌جویی نسبت به بی‌وفایی همسر، گسترش تنوع و امکان روابط متعدد و در بین مجردان بالا رفتن سن ازدواج، تمایل به زندگی مجردی، روابط جنسی آزاد و تنوع‌طلبی و …. در گرایش زنان و مردان به روابط نامشروع جنسی موثر هستند.

در حال حاضر رابطه با جنس مخالف در برخی گروه‌ها به‌نوعی مد تبدیل‌شده، به‌گونه‌ای که اگر دختری دوست‌پسر و پسری دوست‌دختر نداشته باشد، برای او کسر شأن محسوب می‌شود.

گروهی بر این عقیده‌اند که مردان بیش از زنان به رابطه نامشروع گرایش دارند و مهم‌ترین عامل در گرایش آن‌ها به رابطه نامشروع، انگیزه‌های هیجانات جنسی، نارضایتی از روابط عاطفی و عدم توانایی در حل تعارضات زناشویی است. آنان بر این باورند: تعداد مردانی که باوجود داشتن همسر اول تن به ازدواج دوم می‌دهند یا با دختران وزنان مجرد و حتی متأهل وارد رابطه می‌شوند، کم نیستند و اغلب این مردان، نداشتن رابطه جنسی لذت‌بخش و رضایتمندی را دلیل قانع‌کننده‌ای برای این رفتار خود می‌دانند.

در مقابل گروه دیگری با اشاره به این‌که در زمانه کنونی محرک‌ها بر تنوع‌طلبی زنان نیز افزوده است و در مواردی شاهد روابط بین زنان با پسران یا مردان متأهل هستیم، می‌گویند: تنوع‌طلبی در زنان برخلاف مردان ریشه در نارضایتی جنسی نداشته و اغلب نوعی کمبود یا خلأ عاطفی است که موجب گرایش این جنس به برقراری روابط عاطفی و سپس رابطه جنسی نامشروع می‌شود. هرچند دراین‌بین نباید ناتوانی جنسی و سردی برخی مردها را نادیده گرفت. که این خود می‌تواند دلیل گرایش به رابطه نامشروع گروهی از زنان باشد. معمولا زنان در این‌گونه روابط آسیب‌پذیرترند؛ چراکه ممکن است مرد فقط از روی هوس با زنی رابطه برقرار کند، اما قلب و احساسش درگیر آن زن نشود، به همین دلیل در صورت دوری آسیب کمتری می‌بیند و به‌راحتی هم می‌تواند رابطه پنهانی را خاتمه بدهد، ولی این تنوع‌طلبی در زنان مخرب و خانمان‌سوز است، چراکه نگرش زن به مسایل جنسی بر اساس عواطف او شکل می‌گیرد وزنان به‌راحتی مردان نمی‌توانند صورت مساله را پاک‌کرده و ذهن را از درگیری عاطفی تخلیه کنند، از طرفی تعدد روابط نامشروع در زنان بسیاری از ارزش‌ها و حرمت‌های انسانی آنان را از بین برده  و رجوع به زندگی عادی شرافتمندانه برایشان بسیار سخت و دشواری خواهد بود. بنابراین زنان در گروه جنس آسیب‌پذیر قرار دارد.

تنها چیزی که می‌توان با اطمینان کامل بیان کرد این است که همه زنان تشنه تعریف، تمجید و محبت هستند و نداشتن یک رابطه گرم و صمیمانه با همسر می‌تواند عطش عاطفی را برانگیخته و موجب شکل‌گیری حس تنوع‌طلبی عاطفی در آنان شود. ممکن است آغاز این روابط هیجانی و لذت‌بخش باشد اما این مسکن مناسبی نیست  و اگر برفرض فردی با دلایل موثق چنین نسخه‌ای را برای خود تجویز کند باید بداند که جنس این مسکن بمانند مواد مخدر اعتیادآور است که ترک دشوار خواهد بود. گرچه هیچ مرد یا زنی نمی‌تواند ادعا کند که در زندگی خود دست‌کم به لحاظ ظاهری با فردی بهتر، زیباتر یا جذاب‌تر از شریک زندگی‌اش مواجه نخواهد شد، اما باید این حس را تحت کنترل درآورد.

توصیه می‌شود که علت گرایش به رابطه نامشروع و تنوع‌طلبی زوج یا زوجه توسط روان‌شناس خبره و کارآمد مشخص شود. شاید نوعی اختلال شخصیتی، ناتوانی یا نارضایتی جنسی، خلأ عاطفی و… باشد که فرد را به زندگی بی‌وفا و درگیر روابط چندگانه می‌کند. بسیار هستند مردان وزنانی که از طریق مراجعه به متخصصان و مشاوران روانشناسی و امور تربیتی خود را درمان نموده‌اند.

مجازات جرم رابطه نامشروع

انجام هرگونه عملی که باعفت عمومی جامعه در تعارض باشد، رابطه‌ی نامشروع تعریف می‌شود. مثلا درصورتی‌که پسر و دختری باهم دوست باشند و میان آن‌ها با ارسال پیامک، حرف‌های مبتذل و مستهجن ردوبدل شود، رابطه نامشروع تلقی می‌گردد.

یعنی رابطه‌ی نامشروع به معنای رابطه جنسی نیست و معاشرت میان دو نفر نیز ممکن است رابطه نامشروع باشد.

رابطه نامشروع یک جرم است . مراحل ثبت و رسیدگی به جرم رابطه نامشروع در آیین دادرسی کیفری مشخص‌شده است.یکی از راه‌های ثبت شکایت جرم رابطه نامشروع مراجعه به دفاتر خدمات قضایی است که بعد از پرداخت هزینه دادرسی ، شکایت ثبت می‌شود . بعد از ثبت شکایت رسیدگی و تحقیق درباره جرم آغاز و در صورت احراز جرم ، پرونده به دادگاه ارسال می‌شود .

با توجه به اینکه جرم رابطه نامشروع، مجازات عمومی دارد، مدعی‌العموم (دادستان) بدون شکایت شاکی خصوصی بر مبنای گزارش ضابطین قضایی و ….  نیز می‌تواند وارد رسیدگی گردد.

مجازات رابطه نامشروع زن شوهردار، با توجه به خیانت جنسی زن، متفاوت است و متناسب به نوع عمل انجام‌شده، مجازات در نظر گرفته می‌شود. هرگونه ارتباط فیزیکی زن شوهردار با مرد نامحرم که از روی شهوت باشد، مصداق بارز رابطه نامشروع غیر زنا با زن شوهردار خواهد بود.

زنا، به معنای داشتن رابطه جنسی و عمل دخول میان زن و مرد می‌باشد و کاملا با رابطه نامشروع تفاوت دارد.

و اما مجازات رابطه نامشروع:

۱- شلاق: درصورتی‌که رابطه نامشروع زن شوهردار با دیگری، به‌صورت زنا نباشد و تنها تماس فیزیکی و بوسیدن باشد، به مجازات تعزیری درجه ۶ و تا ۹۹ ضربه شلاق در خصوص جرایم منافی عفت (کارهای نامناسب خلاف عرف و شرع) محکوم خواهد شد.

۲- اعدام: درصورتی‌که رابطه نامشروع زن شوهردار از جنس زنا باشد، با توجه به شوهردار بودن زن، زنای مُحصنه محسوب شده و مجازات اعدام را به دنبال دارد. اگر مرد هم دارای همسر باشد، به اعدام محکوم می‌شود اما اگر مجرد باشد، ۱۰۰ ضربه شلاق حدی خواهد خورد.

۳- رجم (سنگسار):  هرگاه امکان مجازات رجم (سنگسار) و اعدام وجود نداشته باشد، و یا به هر دلیلی رابطه از احصان خارج شود، مجازات رابطه نامشروع زن شوهردار، ۱۰۰ ضربه شلاق حدی خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.