مهمترین چالش در مبارزه با سوداگران مرگ
فرمانده انتظامی غرب استان تهران معتقد است ۴۰درصد سرقتهای غرب استان تهران مستقیماً با مواد مخدر در ارتباط است.
به گزارش تیتر حادثه ، همزمان با سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر به سراغ سردار کیومرث عزیزی فرمانده انتظامی غرب استان تهران رفتیم. وی معتقد است ۴۰درصد سرقتهای غرب استان تهران مستقیماً با مواد مخدر در ارتباط است.
از ابتدای سال تاکنون پلیس غرب استان تهران در جهت اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی چند قاچاقچی عمده و خردهفروش مواد مخدر را دستگیر کرده است؛ چند باند از ابتدای سال تاکنون شناسایی و منهدم شده است؟
از ابتدای سالجاری علاوه بر مأموریتهای ذاتی و جاری پلیس مبارزه با مواد مخدر و تدابیر ابلاغی فرماندهی محترم کل انتظامی، تاکنون ۱۹۸ طرح ارتقای امنیت اجتماعی محلهمحور در سطح شهرستانهای تابعه فرماندهی ویژه انتظامی غرب استان تهران اجرا شده و طی آن تعداد ۲۰شبکه حرفهای قاچاق مواد مخدر شامل ۱۲۴ نفر قاچاقچی عمده شناسایی و دستگیر و مورد برخورد انتظامی و قضایی واقع شدهاند و در مجموع حدود ۳ تن انواع موادمخدر توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز از این شبکهها کشف شده است.
در طرح جمعآوری معتادان متجاهر، چه تعداد از این افراد جمعآوری شدند و در راستای ساماندهی این افراد چه برنامههایی را با هماهنگی سایر نهادها داشتید؟
در سالجاری با پیگیریهای انجام شده از مراکز مسئولیتدار در حوزه جمعآوری و درمان معتادین متجاهر و پس از ایجاد ظرفیت درمان، ۱۰مرحله طرح جمعآوری معتادین متجاهر خیابانی اجرا شده و حدود ۲۰۰۰ نفر تحویل مراکز درمانی ماده ۱۶ دولتی شدهاند و تعدادی هم بهدلیل نبود ظرفیت یا عدم تناسب مراکز درمان با وضعیت و شرایط جسمی و بیماری افراد عدم پذیرش داشتیم.
به کشفیات مهم امسال که برایتان قابلتوجه بود، اشاره کنید و درباره آن توضیح دهید؟
حدود ۲۵۰۰کیلوگرم یعنی ۲تن و ۵۰۰کیلوگرم از کشفیات مواد مخدر، ماده تریاک بوده که این رقم نسبت به سال قبل ۱۸۴درصد افزایش داشته است. بزرگترین محموله در سالجاری در این استان ۸۰۰کیلوگرم بوده که توسط یک شبکه حرفهای و به صورت بسیار پیچیده اقدام به انتقال و قاچاق مواد مخدر از مرزهای شرقی به داخل استان شده که ۵نفر عنصر اصلی (تحویلدهنده و گیرنده و واسط و بارکش و تأمین) به همراه ۴ دستگاه خودرو توقیف شدند. مقدار ۳۱۷ کیلوگرم از مواد مخدر کشف شده، متاآمفتامین بوده که این رقم نیز ۳۶۴درصد افزایش کشف داشته است. بهطور کلی پلیس مبارزه با مواد مخدر غرب استان تهران، در میزان کشف مجموع مواد مخدر ۶۱درصد افزایش عملکرد داشته است.
یکی از مطالبات مهم مردم از پلیس، موضوع مبارزه با مواد مخدر است. در این راستا چه تمهیداتی دارید و اگر بخواهید خبر خوشحالکننده و امیدوارکننده بدهید، چیست؟
همانگونه که بارها در رسانهها منتشر شده است، تدبیر فراجا و پلیس مبارزه با مواد مخدر بر پاکسازی محلات و معابر از لوث وجود معتادین و فروشندگان مواد مخدر بوده که در این راستا با همت و تلاش شبانهروزی کارکنان و همکاری ردههای درونسازمانی و گاهاً برونسازمانی میزان دستگیری توزیعکنندگان محلی و خردهفروشان تا به امروز ۴۵درصد افزایش داشته و اثرات آن در میزان تماسهای ورودی سامانه ۱۱۰ دیده میشود که تعداد تماسها -یعنی درخواستهای مردمی در حوزه برخورد با معتاد و موادفروش- در ۶شهرستان بهطور میانگین ۷درصد کاهش داشته است.
مهمترین چالش شما در مبارزه با سوداگران مرگ چیست؟
مبارزه با مواد مخدر در دو بعد عرضه و تقاضا انجام میگیرد و نقش پلیس اگرچه در هر دو بعد تأثیرگذار است، صفر تا ۱۰۰موضوع -البته تا مرحله شناسایی و دستگیری – با پلیس و دستگاه قضایی بوده و توفیقات خوبی حاصل شده که در میزان شناسایی شبکههای عمده، تعداد دستگیریها و مواد مخدر کشفشده نتایج آن دیده میشود، لیکن آن بخش از مبارزه یعنی تقاضا که متوجه سایر ارگانها و تعامل آنها با پلیس و متقابل است، ضعیف بوده و نتایج آن هم متأسفانه در تعداد مصرفکنندگان به تجاهر رسیده دیده میشود و نیاز است در بعد تقاضا و مصرف، همت و تلاش بیشتری شود تا برای شهروندان قابل لمس و مشهود باشد.
دیدگاه خودتان در عرصه مبارزه با مواد مخدر را توضیح دهید؟
شهروندان عزیز توجه داشته باشند، معضل شیوع مواد مخدر یک معضل جهانی است و بنا به آمارهای سازمانهای جهانی در این زمینه، کشور ما به دلیل جدیت در برخورد با عرضه وضعیت بهتری نسبت به میانگین شیوع مصرف جهانی دارد. حدوداً بیش از ۸۰درصد مواد مخدر جهان در مسیر انتقال از مبدأ -کشورهای هممرز ما- به کشورهای مقصد -اروپا و…- توسط پلیس جمهوری اسلامی ایران کشف میشود و این موضوع بهطور مستمر و سالیانه توسط سازمان جهانی مبارزه با مواد مخدر اعلام رسمی میشود، بنابراین با وجود نگرانیها برای خانوادهها که البته بهحق هم است، همت بر مبارزه و جدیت در برخورد است و سند آن هم حدود ۴هزار شهید و بیش از ۱۲هزار جانباز تقدیمشده در این عرصه بوده است.
آیا پلیس به تنهایی قادر است مقابل این بلیه خانمانسوز اعتیاد بایستد؟
قطعاً چنین نیست، به همین خاطر در قانون مبارزه با مواد مخدر که به تصویب مجمع تشخیص مصلحت هم رسیده، حداقل ۱۲ وزارتخانه و نهاد کلان نقش مستقیم دارند و در جزئیات تا ۲۴ دستگاه در این امر مسئولیت دارند که اگر تعامل و جدیت همه دستگاهها بهطور یکسان باشد، قطعاً جهشی بزرگ در عرصه ریشهکن کردن تجارت مرگ خواهیم کرد.
چه هشداری به مجرمان مواد مخدر می دهید؟
اینکه فرزندان و سربازان این مرز و بوم هیچگاه از فکر خدمت به ملت غافل نمیشوند و چه خدمتی بالاتر از مبارزه با سوداگران خرد و کلان مرگ و در این راستا پلیس عزم خود را بیش از پیش جزم کرده و مصمم به نابودی و ریشهکنی این معضل است. ضمن اینکه شناسایی اموال حاصل از قاچاق مواد مخدر و ضربه به بنیانهای مالی هم بسیار جدیتر از گذشته مدنظر بوده که در این بعد هم قطعاً اندوختههای مادیشان از طریق اعمال مجرمانه گلوگیرشان خواهد شد.
مواد مخدر چه تأثیری در امنیت دارد؟
برابر آمارهای موجود، متأسفانه بیشترین آمار سرقتهای خرد در سطح جامعه، خصوصاً در غرب استان تهران-بیش از ۴۰درصد- توسط معتادین انجام میشود. در سایر جرائم نیز سهم معتادین از جرائم منجر به قتل، غیراخلاقی، نزاعها و درگیریها و متزلزل کردن خانواده، قابلتوجه است. بنابراین اعتیاد و معتادین در میزان امنیت قطعاً نقش دارند.
برای آگاهسازی شهروندان و جوانان از آسیبهای استفاده از مواد مخدر چه برنامههایی دارید؟
یکی از برنامههای پلیس مبارزه با مواد مخدر و حتی کلانتریها، استقرار مشاور و مددکاران اجتماعی است و یکی از محورهای فعالیتشان، آگاهی دادن به شهروندان و جوانان و نوجوانان و ارائه راهنمایی در مواقع بروز آسیب در این زمینه بوده و همچنین از دیگر برنامهها ارتباطگیری با محلهای اجتماع و مجامع شهروندان، مانند مساجد، مدارس، دانشگاهها، ادارات و حتی حوزههای نظامی و…، برگزاری جلسات و کلاسهای آموزشی و آگاهسازی و آشنایی با خطرات مصرف مواد مخدر است که در این زمینه بهطور مستمر در حال اجراست و از ابتدای سالجاری غیر از مراجعات انفرادی حدود ۵ جلسه عمومی در این زمینه برگزار و اقدام شده است.
شهروندان در صورت مشاهده خردهفروشان مواد مخدر و معتادان متجاهر چگونه به شما اطلاع دهند؟
یکی از آسانترین روشهای ارتباط با پلیس سامانه ۱۱۰ بوده که به لحظه پلیس در جریان وقوع فعل مجرمانه یا معضل اجتماعی قرار گرفته و اقدامات لازم را انجام میدهد و قابل رهگیری توسط ناظرین هم هست.
بهعلاوه پیگیریها در حال انجام است تا سامانه سه شمارهای ۱۲۸ صرفاً برای موضوع مبارزه با مواد مخدر راهاندازی شود که اطلاعرسانی پس از راهاندازی انجام میشود.
شماره تلفن همراه ۰۹۱۰۸۹۹۹۴۱۸ نیز آماده دریافت گزارشهای شنیداری و دیداری از طریق پیامک و پیامرسانهای تلفن همراه است.
حرف آخر؟
موضوع بسیار مهم اینکه، در کل کشور بیش از ۷۵درصد کشفیات مواد مخدر در نقاط مرزی -عمدتاً دو کشور مرز شرقی- و قبل از ترانزیت به عمق و داخل کشور انجام میپذیرد و این موضوع برای کاهش دغدغه و نگرانیهای شهروندان و هموطنان عزیز مهم به نظر میرسد. در غرب استان تهران نیز در سالجاری بیش از ۵۰درصد مواد مخدر کشفشده توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر، قبل از ورود محمولهها به داخل استان و در همان استانهای مرزی شناسایی و کشف شده است.
منبع : مشرق
برچسب ها :اعتیاد ، سوداگران مرگ ، مواد مخدر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0