کد خبر : 46432
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱

ماه محرم باعث کاهش جرايم شد

ماه محرم باعث کاهش جرايم شد

ماه محرم باعث مي شود بسياري از افراد از پديده هايي که با ارزش هاي والاي اسلام مغايرت دارد، دوري کنند و اين رفتار ناشي از اعتقادات مذهبي است که در اين ايام تقويت مي شود.

به گزارش تیتر حادثه:‌ مناسبت هاي مذهبي تاثير شگفتي در نحوه برخوردهاي اجتماعي داشته و حتي کساني که غير مذهبي به شمار مي آيند، در زمان هاي مشخص چون ماه هاي رمضان و محرم از رفتار متعادل تري نسبت به ماه هاي ديگر برخوردارند.

فضاي حزن و اندوه و معنويت ويژه اي که ماه محرم براي انسان هاي آزاده جهان به همراه دارد، در کشور ما نيز موجب کاهش آسيب هاي اجتماعي مي شود.

فضاي معنوي محرم فرصتي براي دوري از گناه است: در دهه اول ماه محرم به دليل اعتقادات مذهبي، ما شاهد کاهش جرايم مي باشيم و اين امر تنها به دليل آن است که فضاي محرم فرصت مناسبي را براي جوانان فراهم مي کند تا در حد امکان از گناه و اعمال خلاف دور شوند و خود را به پروردگار نزديکتر کنند.

همگرايي مردم و جوانان در ايام محرم در حسينيه ها و هيئت ها نيز نوعي وفاق اجتماعي است که باعث دوري آنها از گناه مي شود.

هرساله در ماه محرم تا حد بسيار زيادي جرايم کاهش مي يابد و اين امر ناشي از اثر گذاري ماه محرم در درون انسان هاست، در اين ماه مردم تحت الشعاع محرم قرار مي گيرند و همين امر عاملي مي شود تا با آگاهي و شناخت ، تصميم به يک بازنگري در وجود کنند.

امر به معروف و نهي از منکر مهمترين فلسفه حماسه خونين کربلا محسوب مي شود و قطعا با تصور اينکه همه ماه ها محرم است ، براي احياي اين فريضه بزرگ و کاهش آسيب هاي اجتماعي تلاش کرد.

نقش هر مسلمان در تعيين سرنوشت جامعه و تعهدي که بايد در پذيرش مسئوليت هاي اجتماعي داشته باشد، ايجاب مي کند که او ناظر و مراقب همه اموري باشد که پيرامون وي اتفاق مي افتد، اين مطلب در فقه اسلامي اسلامي تحت امر به معروف و نهي از منکر مطرح شده و از مهمترين مباني تفکر سياسي يک مسلمان به شمار مي رود چنانچه از مهمترين فرايضي است که وجوب کفايي آن ضروري دين شناخته شده و ضامن بقاي اسلام است.

نقش والدين در تعميق باورهاي ديني نوجواناني که والدين آنان از اعتقادات مذهبي محکم تري برخوردار هستند در ايام مذهبي کمتر مرتکب اعمال خلاف مي شوند بنابر اين والدين بايد به اين امر توجه ويژه اي داشته باشند.

بي شک موثرترين پليس و حافظ امنيت اجتماعي انسان ها، وجداني است که در سينه و قلب آن ها قرار دارد و بهترين قانون ، آن قانوني است که با فطرت الهي انسان سازگار باشد.

از اين رو اگر مديريت حفظ امنيت اجتماعي بتواند هماهنگ با وجدان انسان ها و فطرت الهي آنان حرکت کند بالاترين بهره وري و بيشترين تاثير را در کاهش جرايم خواهد داشت.

براي دروني کردن هنجارهاي اجتماعي و اسلامي در ميان افراد بايد با استفاده از شيوه هاي اثر بخش و تعليم و تربيت نوين، آموزهاي ديني را در قالب نصايح و روش هاي سنتي مبتني بر نصيحت کردن بيرون آورد و به شيوه هاي جديد ارزش هاي ملي و ديني را به افراد جامعه آموزش داد، به طوري که فرد در جامعه در صورت ارتکاب به بزه و جرم خود دچار تعارض شخصيتي و عذاب وجدان شود.

 

منبع:‌ خبرگذاری پلیس

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.