سوءقصد به 21 وکیل جوان که 6 نفر شان به قتل رسیدند
وکلا خودشان مدافع حقوق ملت هستند ، متاسفانه خودشان قربانیان خاموش این خشونتها و سوءقصدها میشوند .
تیتر حادثه – وکالت یکی از مشاغل پرفشار و استرسآور است که وظیفه سنگین احقای حق موکل بر عهده وکلا قرار میگیرد. بر اساس آمارهای رسمی طی دو سال گذشته, دست کم ۲۱ وکیل مورد سوءقصد قرار گرفتند که از این تعداد ۶ وکیل به قتل رسیدند.بخشی از گفتگوی خبر آنلاین با سارا باقری، وکیل پایه یک دادگستری را بخوانید :
سارا باقری ، وکیل پایه یک دادگستری گفت : «وکلا برای دفاع از حقوق و آزادیهای مردم باید از تامینات حمایتی کافی برخوردار باشند. وکلا در راستای انجام مسئولیت حرفهای خود و برای دفاع از حقوق ملت تلاش میکنند، اما در بسیاری مواقع ما شاهد این هستیم که خشونتها و آزارهای کلامی، جسمی و روانی و سو قصدهای مختلفی را تجربه میکنند که بسیاری از مواقع به شکل تخریب، مثلا تخریب خودرو وکیل خود را نشان میدهد. حالا اگر به صورت جزئیتر بخواهیم وارد شویم، این خشونتها بسیاری از اوقات از سمت طرف مقابل پرونده و در بیرون از دادگاه اتفاق میافتد».
این وکیل دادگستری با بیان اینکه بسیاری از وکلا و همکاران من از تجربیات خود میگویند که خارج از فضای کاری و دادگاه تحت برخی سو قصدها قرار میگیرند، میگوید: «این پدیده بسیار شایع و برای خیلی از وکلا اتفاق میافتد که در خود جلسات دادگاه طرف مقابل پرونده شروع به هتاکی و فحاشی میکند. به هر حال وکلا در حین انجام وظیفه حرفهای خود و دفاع از موکل در آن فضا قرار میگیرند و چنین خشونتها و آزارهای روانی، کلامی و بعضا حتی جسمانی را هم تجربه میکنند که برخی از این اتفاقها معمولا از طرف قضات دادگاه مورد تذکر قرار میگیرد یا صورت جلسه میشود. ولی خیلی از وقتها هم متاسفانه قضات این رفتارها را نادیده میگیرند.
وکلا قربانیان خاموش خشونتها و سوقصدها میشوند
وی اظهار میکند: «مسئلهای که وجود دارد این است که وکلا خودشان مدافع حقوق ملت هستند و در واقع وظیفه شغلی آنها حفاظت از منافع عمومی و تامین منافع جامعه است و چنین افرادی در راستای انجام وظیفه، متاسفانه خودشان قربانیان خاموش این خشونتها و سوقصدها میشوند که در مورد بسیاری از این خشونتها و آزارها جایی صحبت نمیشود و وکلا قربانیان خشونتهای خاموشی هستند که به واسطه شان شغل وکالت کمتر از آن صحبت میکنند».
باقری درباره حمایت قانونی از وکلا ادامه میدهد:«در تبصره ۳ ماده واحده مصوب تشخیص مصلحت نظام در خصوص انتخاب وکیل توسط اصحاب دعوا تاکید شده است که وکیل در موضع دفاع از احترام و تامینات شاغلین شغل قضا برخوردار است و از جمله تامینات شغل قضا مجازات توهین به قضات مقرر در ماده ۶۰۹ قانون مجازات است که اگر به قاضی در حین انجام وظیفه توهین صورت گیرد، در واقع آن توهین جرم محسوب میشود و مجازات برای آن در نظر گرفته شده است. برای وکیل هم همینطور است و توهینی که نسبت به وکیل در حال انجام وظیفه صورت میگیرد ، مستوجب همین مجازات است ولی متاسفانه ما شاهد این هستیم که این مصوبه برای حفظ احترام وکیل کافی نیست و هر روز شاهد خشونتهای زیادی علیه وکلا هستیم که خیلی کمتر به آن پرداخته میشود مگر برخی از این خشونتها مثل اتفاقات فاجعهباری که منجر به قتل میشود. »
باقری همچنین با اشاره به نقش مجلس شورای اسلامی و رسانهها توضیح میدهد:« همکاری دستگاه قضایی و ضابطین دادگستری در مورد وکلا، در مواجهه با وکلای در معرض خطر است که حالا چه از طرف خود وکلا یا کانون وکلا گزارش شود، باید اقدامات تامینی و حمایتهای فوری را نسبت به این قضیه در دستور کار قرار دهند.
وی میگوید: «در کنار این قضیه بحث رسانهها هم هست که در برخی از فیلمها و سریالها، وکلا به عنوان ناقضین قانون نمایش داده میشوند و به این شکل توسط مردم مورد قضاوت قرار میگیرند. به نظرم این بزرگترین مسئله و مشکلی است که برای وکلا ایجاد میشود. رسانهها نقش بسیار مهمی دارند در تبیین جایگاه وکیل به عنوان فردی که برای تامین منافع عمومی تلاش میکند. نهادهای مدنی هم در توسعه فرهنگ استفاده و نقش وکیل در عرصه عمومی تاثیر بسیار مهمی دارند. خود کانونهای وکلا و مثلا در بخش کمیسیونهای کارآموزی باید به وکلای جوان آموزشهای مسئولیت حرفهای و اخلاقی و ملزومات تامین و امنیت وکیل را به درستی مطرح بکنند که خود وکلا هم نسبت به این موضوع آگاهی پیدا کنند.
گفتنی است ، خبرآنلاین در ادامه آورده است ، وکلا خودشان مدافع حقوق ملت هستند و در واقع وظیفه شغلی آنها حفاظت از منافع عمومی و تامین منافع جامعه است و چنین افرادی در راستای انجام وظیفه، متاسفانه خودشان قربانیان خاموش این خشونتها و سوءقصدها میشوند که در مورد بسیاری از این خشونتها و آزارها جایی صحبت نمیشود و وکلا قربانیان خشونتهای خاموشی هستند که به واسطه شان شغل وکالت کمتر از آن صحبت میکنند.
وکالت یکی از مشاغل پرفشار و استرسآور است که وظیفه سنگین احقای حق موکل بر عهده وکلا قرار میگیرد. بر اساس آمارهای رسمی طی دو سال گذشته, دست کم ۲۱ وکیل مورد سوءقصد قرار گرفتند که از این تعداد ۶ وکیل به قتل رسیدند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0