قاچاق میلیونی چوب جنگلهای شمال

بیش از ۶۰ میلیون مترمکعب چوب از جنگلهای کشور در چند دهه گذشته فروخته شده اما گزارش درآمدهای آن منتشر نشده است و حالا به دنبال جمعآوری چوبها و درختان خشک جنگلها هستند.
به گزارش تیتر حادثه ، «گزارش درآمدهای حاصل از فروش این حجم عظیم چوب که ثروت ملی است، کجاست؟»
حنیفرضا گلزار اعلام کرد: «پانصد سری از جنگلهای شمال به نام طرحهای جنگلداری و با شعار اجرای عملیات پرورشی و بهداشتی و … طی ۱۱۰ قرار داد با ۵۲ مجری در یک بازه زمانی ۵۰ ساله بهره برداری شد. منطق حکم میکند امروز باید تعداد زیادی گزارش ارزیابی روی میز سازمان متولی باشد و در اختیار رسانهها و مردم قرار بگیرد ولی نیست! »
وی ادامه داد: «هیچ گزارشی که از سوی تیمهای کارشناسی بیطرف تدوین شده باشد در دسترس نیست! اگر هست چرا منتشر نمیشود؟»
او شرح داد: این موضوع با واکنش منفی سازمانهای مردمنهاد روبرو شده و بیش از ۶۰ هزار نفر فراخوان نه به قتل عام جنگلهای هیرکانی را امضا کردهاند اما در مقابل فراخوان طرفداران اجرای طرحهای جنگلداری تا این لحظه تنها چیزی نزدیک به ۶۰۰ امضا جمع کرده. این یک پیام آشکار و روشن برای دولت و مجلس دارد.
او ادامه داد: جامعه مدنی با استناد به کارهای انجام شده در شصت سال گذشته به ساختار و نحوه مدیریت جنگلهای شمال اعتماد ندارد و اجازه بهرهبرداری چوبی در حد بیرون کشیدن درختان شکسته را هم نمی دهد.
این فعال محیط زیست بیان کرد: شما ببینید در پرونده تغییر کاربریها در همین جنگلهای الیمالات یا در پرونده پتروشیمی میانکاله کنش و واکنش چه بود و چه دستاوردی داشت؟ شما ببینید که پای کدام افراد و تا چه سطح مدیریتی به این پرونده باز شد.
گلزار گفت: بر اساس نتایج گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۵ در روستای زیارت در استان گلستان بیش از هفت هزار واحد مسکونی غیر مجاز با تجاوز به عرصههای ملی و طبیعی ساخته شده بود! این تنها بخش بسیار کوچکی از عملکرد نادرست سازمان دولتی متولی در حوزه صیانت و حفاظت است. ساخت یک واحد مسکونی چندین ماه زمان می برد؟ ساخت ۷۰۰۰ واحد مسکونی چطور؟ چرا جلوی این تجاوزها گرفته نشد؟
او تاکید کرد: توانایی برخورد با قاچاقچیان چوب در زاگرس و هیرکانی را ندارند و فقط به بیان آمار قاچاق بسنده میکنند. شیوع آفات و بیماریها در زاگرس و هیرکانی و اقدامات دستگاه متولی را بررسی کنید! همه اینها را رها کرده و مشغول نظریهپردازی درباره نقش درختان شکسته و افتاده در بروز سیل و آتشسوزی هستند تا راهی برای تبدیل چوب به پول پیدا کنند.
او بیان کرد: میگویند درخت شکسته و افتاده را تحت نظارت بیرون میکشیم! کدام نظارت؟ تشکیلاتی که به گفته خودش حریف قاچاق چوب با پراید و موتور سیکلت نمیشود و حتا نمیتواند قاچاقچیان قاطرچی را کنترل و مهار کند، چطور دم از نظارت میزند؟ اینها تناقض است.
منبع : صد آنلاین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : ۰ در انتظار بررسی : ۰ انتشار یافته : ۰