گزینههای روی میز برای قربانیان خشونت خانگی
به تازگی رئیس اورژانس خشونتخانگی گفته که در شش ماه پایانی سال 99 در مقایسه با سال 98، میزان مداخلات اورژانس اجتماعی 23 درصد افزایش داشته است ،این در حالی است که تماس با شماره تلفن 123 هنوز هم گزینه اول بسیاری از قربانیان خشونت خانگی نیست.
به گزارش تیترحادثه ، اگر شما هم تجربه خشونت خانگی به ویژه طی یک سال اخیر را دارید و تمایل دارید تا سکوت خود را بشکنید، بهتر است به چند نکته توجه داشته باشید.
هدف خود را مشخص کنید
شکستن سکوت در برابر خشونت همسر، از دید بسیاری تنها به وقت انتقام گرفتن یا به اصطلاح گذاشتن حق همسر در کف دستش معنا دارد. اما واقعیت این است که صحبت درباره خشونت میتواند نه به قصد انتقام و ادب کردن همسر که به قصد ایجاد انگیزه برای اصلاح و حتی پیشگیری از خشونت بیشتر باشد. توجه به هدفی که در این زمینه دارید، میتواند به شما ایده بدهد تا بدانید بهترین روش برای عمل کردن میتواند کدام مورد باشد.
متناسب با هدف خود، یک گزینه را انتخاب کنید
اگر قربانی خشونت خانگی هستید و نمیخواهید سکوت کنید به گزینههای مختلف فکر و گزینهای را انتخاب کنید که برای شما و ازدواج شما بیشترین منفعت را دارد.
1- صحبت با یکی از اعضای خانواده همسر و درخواست از او برای گفت و گو با همسر؛ برای مواردی که رابطه همسر با خانواده خودش خوب است روی این گزینه میتوان بیشتر حساب کرد. اگر این مورد حسابشده پیش برود، میشود به اصلاح رفتار همسر امید داشت.
2- صحبت با یکی از اعضای خانواده خود و درخواست از او برای گفت و گو با همسر؛ از خانواده خود بخواهید در ابتدا به صورت فردی با او صحبت کنند تا این گفت وگو شکل قشونکشی به خود نگیرد. در صورت حمایت درست خانواده، میتوان امید داشت که رفتار اشتباه تکرار نشود.
3- مراجعه به بزرگان منطقه زندگی خود مانند دهیار یا امام جماعت مسجد محل و درخواست کمک.
4- مراجعه به مشاور خانواده یا روانشناس در گام اول و سپس درخواست از همسر برای مراجعه؛ برای مواردی که همسر ابراز پشیمانی کند و تمایل به تغییر دارد، مناسب است. گاهی اوقات میتوان برای ایجاد انگیزه در همسر، ابتدا از خانواده او یا افرادی که قبولشان دارد، کمک گرفت و در قدم بعد سراغ روانشناس رفت.
5- تماس با تلفن 123، اورژانس اجتماعی و درخواست کمک و راهنمایی از آنها، اگر حمایت خانوادهها را ندارید، حتما به این گزینه فکر کنید. توجه داشته باشید که تماس با این تلفن به معنی تنظیم شکایت نیست بلکه تنها میتوانید با این شماره تماس بگیرید و با آن ها مشورت کنید. اطمینان از این که افرادی هستند که به وقت نیاز به شما کمک خواهند کرد، میتواند به شما آرامش بیشتری دهد تا تصمیمهای بهتری بگیرید.
6- اگر ضرب و شتم شدید است اما توان مالی برای شکایت ندارید یا حمایت خانواده خود را ندارید، توصیه میشود حتما با شماره 123 تماس بگیرید و درخصوص فرایند شکایت کردن هم اطلاعات کسب کنید.
7- اقدام برای شکایت قانونی، مراجعه به کلانتری و تنظیم شکایت و سپس پزشکی قانونی برای معاینه؛ در مواردی که ضرب و شتم شدید است و به آسیب جسمی منجر شده، در اولین فرصت این کار را انجام دهید. توجه داشته باشید که برای دریافت هزینه درمان آسیبها، طی کردن فرایند قانونی بسیار کمککننده است.
برچسب ها :خانواده ، خشونت ، خشونت خانگی ، شماره تلفن 123
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0