ترقه در یک روز ۶ قربانی گرفت
۱۰روز پیش از چهارشنبه سوری، حوادث مربوط به این شب آغاز شده و خبرهای رسیده از نقاط مختلف از مصدومیت چندین نفر بر اثر انفجار مواد محترقه حکایت دارد که مهمترین آن نابینا شدن دختری ۹ساله در تبریز است.
به گزارش تیتر حادثه ، روزها و شبهای آخر سال، شنیده شدن صدای گاه و بیگاه انفجار ترقه در کوچه و خیابان، از وقوع حوادث تلخی خبر میدهد. حوادثی که جز پشیمانی سودی ندارد. درست مثل حادثه تلخی که شامگاه جمعه در تبریز اتفاق افتاد و بینایی یک چشم دختری ۹ساله را گرفت. ماجرا از این قرار بود که این دختر در حال بازی با ترقه بود که ناگهان در نزدیکی چشم راستش منفجر شد. شدت این انفجار به حدی بود که چشم کودک آسیب دید و با تماس نزدیکانش تکنسینهای اورژانس تبریز در کوتاهترین زمان ممکن خود را به محل حادثه رساندند.
وحید شادی نیا، سخنگوی اورژانس آذربایجانشرقی در اینباره میگوید: زمانی که امدادگران اورژانس به محل حادثه رسیدند معلوم شد که دختر ۹ساله از ناحیه چشم راست دچار آسیب شدید شده است و به این ترتیب به بیمارستان منتقل شد که متأسفانه طبق نظر پزشکان این عارضه جدی بوده و بینایی چشم راست کودک از بین رفت. او ضمن هشدار به شهروندان درباره خطرات مواد محترقه ادامه میدهد: ماده محترقه بیخطر وجود ندارد و ضروری است والدین، کودکان خود را از خطرات مواد محترقه آگاه کنند.
۵مصدوم در تهران و شهر ری
حادثه تلخی که در تبریز اتفاق افتاد تنها حادثه مرتبط به چهارشنبه سوری نبود و در تهران و شهر ری نیز در جریان ۳حادثه جداگانه ۵نفر مصدوم شدند. مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور در اینباره میگوید: ساعت۲۰ جمعه به اورژانس تهران گزارش شد که ۳ نفر اهالی شهرک علایین شهرری بر اثر انفجار شدید مواد محترقه مصدوم شدهاند. بعد از اعلام این خبر ۴آمبولانس اورژانس تهران به محل حادثه اعزام شدند تا به وضعیت این افراد رسیدگی شود.
خالدی ادامه میدهد: این ۳نفر بر اثر انفجار مواد محترقه دچار آسیبدیدگی شده بودند که ۲ نفر از آنها به بیمارستان شهدای یافت آباد و نفر سوم به بیمارستان هفتمتیر منتقل شدند. در حادثه دیگری که بهدنبال انفجار مواد محترقه در منطقه کیانشهر اتفاق افتاد جوانی دچار آسیب از ناحیه چشم شد. خالدی در اینباره میگوید: این حادثه ساعت ۲۱:۳۰جمعه رخ داد و در جریان آن جوانی دچار آسیب چشمی شد که با اعزام یک دستگاه آمبولانس به محل حادثه همکارانم مصدوم را در محل مداوا کردند.
بهگفته سخنگوی اورژانس کشور، جمعه شب حادثه دیگری نیز در تهران اتفاق افتاد که یک مصدوم بهدنبال داشت. او میگوید: ساعت۲۲:۳۱ جمعه گزارش شد که یک مورد حادثه آسیبدیدگی پا بهدنبال انفجار ترقه در محدوده بزرگراه چراغی رخ داده که همکارانم خود را به محل حادثه رساندند و فرد مصدوم برای درمان به بیمارستان لقمان حکیم منتقل شد.
سیدجلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی تهران
رعایت نکاتی ساده و در عین حال کلیدی میتواند از وقوع حوادث مربوط به چهارشنبه سوری جلوگیری کند. برخی از این نکات به این شرح است:
از نگهداری مواد محترقه (حتی استاندارد) در نزدیکی وسایل حرارتی و برقی خودداری کنید.
با رعایت حقوق شهروندی از پرتاب نارنجک و مواد محترقه به ساختمانها که موجب آسیب رساندن و بدمنظر کردن آنها و نمای شهرمان میگردد، خودداری کنید.
وجود یک کپسول خاموشکننده آتشنشانی و جعبه کمکهای اولیه در نزدیک محوطه آتش ضروری است درصورت امکان یک شیلنگ آب در نزدیکی محوطه آتش آماده شود تا درصورت لزوم بتوان از آن استفاده کرد. حتما قبل از ترک محل از خاموش بودن آتش مطمئن شوید.
تماشاچیان معمولا در خطر اصابت ترکشهای ترقهها و مواد منفجره هستند. سعی کنید در تیررس ترکشها نباشید و هیچگاه این مواد را به سمت افراد دیگر پرت نکنید.
از آتشبازی در نزدیکی پمپ بنزینها، وسایل نقلیه حامل بنزین و مواد سوختی بپرهیزید، درصورت کمترین نشت از وسایل نقلیه این وسایل را به بمبی تبدیل میکند که ماشه انفجار آن کشیده شده باشد.
درصورت روشنکردن آتش از ریختن نفت، بنزین و الکل روی آن جدا خودداری کنید.
ترقهها و فشفشههای عمل نکرده را مجددا روشن نکنید.
از حمل مواد محترقه و منفجره در جیبهایتان اجتناب کنید. بسیاری از کودکان به دور از چشم والدین مواد را خریداری و در جیب، کیف و یا کمد نگهداری میکنند که بهعلت درجه آتشگیری پایین بهزودی مشتعل و خسارات جانی و مالی فراوانی را ببارمیآورند.
قبل از ترک محل روشن کردن آتش، حتما از خاموش بودن آن مطمئن شده و باقیمانده آنرا حتما توسط آب سرد کرده و جمعآوری کنید.
درصورت وقوع حادثه در نخستین اقدام از طریق شماره ۱۲۵با آتشنشانی تماس بگیرید.
نکته
۱۰راهکار حیاتی بعد از وقوع حادثه
یحیی صالح طبری، رئیس مرکز اورژانس تهران
عاقلانهترین رفتار تلاش برای پیشگیری از وقوع حوادث است اما اگر بر اثر انفجار ترقه یا آتشسوزی حادثهای اتفاق افتاد بهتر است ضمن تماس با مرکز فوریتهای پزشکی از طریق شماره ۱۱۵ این اقدامات را انجام دهید:
دور کردن مصدوم از محل حادثه و انتقال به محل امن
متوقف کردن روند سوختگی با وسائلی از قبیل آب، پتو، لحاف و… هرگز به مصدومی که در حال سوختن است آب نپاشید بلکه یک پتوی خیس به دور او (به جز ناحیه سر) بپیچید تا شعلههای آتش خاموش شود.
درصورت عدمهوشیاری مصدوم، وی را به پهلو بخوابانید.
نبض و تنفس بیمار را کنترل کنید و ساعت، کمربند و تمامی زیورآلات(انگشتر، دستبند، گوشواره، گردنبند و…) که میتواند با حرارت خود موجب تشدید سوختگی گردند را خارج کنید.
ریختن آب تمیز بهطور مستقیم به ناحیه آسیبدیده میتواند موجب کاهش عمق سوختگی و درد شود ولی نباید بیش از حد بدن را سرد کرد زیرا موجب افت درجه حرارت بدن میشود.
از پماد و روغن در محل سوختگی استفاده نکنید چرا که باعث نگهداری حرارت در محل میشوند.
از مالیدن مواد غیربهداشتی مثل خمیر دندان، سیب زمینی و همچنین قراردادن یخ و کیسه یخ روی محل سوختگی خودداری کنید.
درصورت آسیبدیدن چشم و یا پلکها از مالیدن چشمها و پلکها خودداری کنید.
حتما در نخستین فرصت به اورژانس چشمپزشکی مراجعه کنید. زیرا در بعضی مواقع آسیبهای چشمی در مراحل اولیه علائم زیادی ندارند و ظاهر بدی ایجاد نمیکنند اما میتوانند حوادث ناگواری برای چشم ایجاد کنند.
از هیچگونه پماد یا قطره چشمی استفاده نکنید و چشمها را نشویید زیرا استفاده از آنها میتواند آسیب وارده به چشم را شدیدتر کند. همچنین سعی کنید موادغذایی به بیمار ندهید تا درصورت نیاز به جراحی بتوان در نخستین فرصت این کار را انجام داد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0